måndag, december 08, 2008

Jag har blivit kär i alperna

Jag har förälskat mig. Förälskat mig i det pittoreska lilla i det stora. I de snöbeklädda bergen. De feta ostarna och de slingriga vägarna.
Men amors vassa pilar fick mig inte bara att bli förtjust i ett landskap och dess kännetecken. Nä nu hände det igen. Tidigare skådeplatser för samma fenomen har varit bland annat Kina. Denna gång är platsen La Clusaz och är hon blond och besitter knappast den mest finfilade åktekniken. Men det spelar ingen roll. Hon har bloont hår och ögon som blåa som en alphimmel. I lördags kom hon på andra plats och små koltrastar sjöng i mitt bröst. I målfållan efter blomcermoni och iförd min oranga väst märkt Viessman gled jag fram tämligen elegant.
"Grattis" sa min mun men mina ögon sa: Nån gång i livet utan förklaring, Utan varning. Så händer det. Då kommer den. Där på vägen (i målfållan). Som du vill dela livet med. Och om jag inte hade mött dig då hade inte undret skett. Det har vart körigt ganska länge, men jag vet att nu har det vänt.
"Tack" sa hennes läppar samtidigt som hennes ögon sa: Jag är rätt säker till min läggning. Jag vet precis vem jag vill bli. Så när jag såg dig där vid bordet (målfållan) fick du direkt min sympati. Jag ville säga direkt till dig att du är min ängel som himlen skänkt. Det har vart körigt ganska länge men jag vet att nu har det vänt.

Precis när jag skulle be henne lägga örat mot mitt bröst för att höra koltrastsången så kom det nåt pucko från Norge och började intervjua. Så jädra typiskt.
Men men. Innan loppet är över ska ni nog se att jag har lagt rabarber på gener innehållande både hurtigt tal och extraordinär syreupptagningsförmåga.

Mr Hellner stakar sig framåt.


Faller det 40 cm snö mellan klockan nio och tre så syns det inte att det faktiskt va nyplogat när parkeringen gjordes.


Den som hittar inläggets gömda låt vinner en övernattning på Sunnaå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Hellinken sa...

Jag vet vilken låt de ä ju!! Vinner jag då?
Det är ju tomas och åsas låt. Riktigt bra är den faktiskt.."gone at last"

NickelKickel sa...

Du vinner en vinterpromenad i Gårdtjärn. Guide ingår. Guiden kommer att peka ut legendarers barndomshem samt besöka Rut på Krången.

Grattis Hellinken.

Hellinken sa...

Åh!! YEES!!! haha

kirschti sa...

Protest! de var ju den svenska versionen.

Daniel Nilsson sa...

Aha!
Läser mellan raderna att du varit o plåtat herrarnas fem-mil!
Ja, den där tysken Heinz Stakelsson. Han har ju alltid varit blond och långhårig och vägrat klippa sig.

NickelKickel sa...

Daniel får tröstpriset för att ha knäckt gåtan om min kärlek.
Priset. En kanaåkning i stampens fors.
Grattis!

Daniel Nilsson sa...

tack! Den gåtan var inte svår att lista ut! =)

Anonym sa...

jag lägger veto mot alla tidigare svar och utsedda vinnare i tävlingen. den är regelvidrigt kränkande mot allt som STIM står för. Jag norpar dina bilder nu NIls. Ger bort dom å så.... ....hyrde det.