onsdag, november 29, 2006

Vad är Hans?
Det kan man ju undra. Hans är alltså mannen som har förstahandskontraktet på mitt nya hem. Hans åt ägg när jag kom. Igen. Hans lägenhet (min lägenhet) luktade ägg. Igen. Hans hade torkat sig om munnen. Det hade han inte gjort sist.
Vi skrev på papper och Hans var yr. Och ingen tv hade han tagit dit. Fast han sa att det skulle ingå. "Jag har klarat mig hur bra som helst utan teve" log han brett. Klart du gjot ditt offer. Du har väl kokat ägg under den tid vanliga människor ser på tv. Pund.
Jag och min kära sambo FInaElina åkte dit igår. Hans hade inte städat. På länge. Det luktade illa i lägenheten. Surt och ägg liksom. Vi döpte enhälligt lukten till Hans. Efter ett tags undersökande så fann FinaElina en blöt mopp som stod i en hink. Moppen luktade Hans. Den hade nog stått ett tag. För den hade då inte använts på golvet...
Hans la på lite på hyran för att täcka slitage på möbeler och så. Man brukar säga att man hyr en möblerad lägenhet. Hans har tagit det begreppet till en högre nivå.
Detta ingick i lägenheten.

Damm, massa damm.
En DVDspelare (utan tv helt värdelös, om man nu inte vill sälja den)
En tub raklödder, lagomt rostig.
En strumpa. (Strumpan hade inte blivit kvarglömd under nån möbel utan låg mitt på golvet. Jag förutsätter att Hans ville att jag skulle ha den...)
I köket ingick IKEAporslin och IKEAbestuick som alla låg kvar i sin förpackningar förutom en av varje sort som använts och inte diskats.
I kylen ingik. Två burkar konserverad tonfisk. 50 cl folköl av märket Pripps 3,5 % alkohol. 50 cl Pepsi MAX. Mögel på en hylla.
En soffa.
Ett köksbord från IKEA som skruvats ihop utan hjälp av verktyg = Skitrangligt... Inga spontana samlag på det bordet inte...
Gardiner som var 55 cm för långa och de överflödig 55 cm låg prydligt utsläppt på golvet...
En trasig skåplucka.


Hans är nog ensam. Hans får inga besök. Därför skiter han i. Han skiter i om lägenheten ser ut som crap. Ingen ska ju se det.

När vi gick såg vi att Hans nog aldrig kan jobba på en raklambyrå. Han har lite dålig koll på i vilken ordning bokstäverna kommer i ordet reklam. först skrattade vi ganska mycket. Sen tyckte vi lite synd om honom.

3 kommentarer:

Anonym sa...

haha, Hasse verkar vara en riktig härlig kille. Men du måste ju skälla å gnälla lite? Kan ju inte batal full price för nå sånt där väl?/A

Anonym sa...

Alldeles underbart skrivet!
Hoppas ni lyckas städa bort lukten och så...
/SM

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra