lördag, januari 17, 2009

Kroatien vol 2

Idogt arbete i två timmar, som ni ser
här bredvid. Jag och Flinck sitter på en terass och låter medelhavet bjuda oss på solreflexer. Vi sitter och spejar och passade även på att beställa in lite dryck. Törstdöden är den värsta av dödar.
Vi lämnade det presscenter som kan tillskrivas både oorganiserat och tråkigt. Presschefen har djupt liggande ögon och är lite bitsk I allt han gör.

Kroatien må ha fostrat Davor Suker.
De må ha ett antal vackra kvinnor.
De må ha ett unikt och snyggt mönster i sina landslagsdräkter.
Men det där med hur man kokar soppa har de totalt missat.
Vår första måltid i denna stad som är namne med en gymnastisk övning inmundigades på en restaurang som låg bredvid en fiskmarknad. Med tanke på att råvaran till fisksoppa fanns så nära till hands så blev det en naturlig förrätt.
Besvikelsen när skålen kom in var total. Havsvatten med ris. Något avkok med några ensamma risgryn i botten. Smak som just havsvatten och lite olja. Fisksmaken lös med sitt ickevarande.
Igår upprepades händelsen. I lunchen ingick sallad och soppa. Salladen var två gröna blad översprayad med något som gav glans men ingen smak. Soppan innehöll tre eller högst fyra saker. Olja, vatten, någon slags krydda och några till fromagekonsistens kokade nudlar. Det smakade fett. Bara fett. Efteråt kändes tänderna som smörjningsnipplar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag säger ju det. Handboll suger!/A