tisdag, augusti 05, 2008

Flyget

Vi sitter i ett flygplan. 250 personer äter i detta nu sin frukost i vår direkta närhet. Dock misstänker vi att Hans Chrunak inte gör det. Han fick snällt stanna i Stockholm när en guldpoängskortskund kom och ville åka med. Det är i alla fall vad vi tror. Om du nu Hans läser detta och tycker det är fett med skit att jag sitter här och svamlar om att du är kvar i Norden så får du höra av dig så kan jag ändra bort just det ur inlägget. Pistvaktarn här bredvid här i tur och ordning blivit bötfälld 4700 för övervikt, som jag för övrigt fick betala. Pistvaktarn var inte för fet, inte alls. Han är smal och vältränad och en riktig liten vandrande norrländsk tryckkokare av sex och erotik. Nåt som vår flygvärdinna med snopp nog verkar gilla. I alla fall den ena. Den andra, även han man, är nära pension och tämligen less på sitt jobb verkar det som… Han kombinerade precis sin morgonjogging med kaffeservering, Detta renderade i att jag trots tidig kaffemarkering, (kopp tydligt upphöjd i serveringsläge) hastigt blev förbisprungen. Efter att ha kastat en liten penna fick jag både en arg blick och kaffe dock bara en halv kopp… Han skulle ”komma tillbaka strax”. Jo tjenare. Här sitter jag nu, en kvart senare, med halvkallt kaffe utan mjölk och tycker livet är skit. Jag tycker minsann SAS har lite att lära av Kina här. En vecka politisk omskolning skulle nog göra honom både timid och sörvissmajnded. Hur som. För mycket bagage kostar i alla fall. Det kan vi ju vara överens om. Men det löste som nämnt resans suger Daddy galant genom att låta företagskortet dansa gammaldans i en lucka med en kassör som skrattade smått åt vår övervikt. Efter detta lilla missöde fortsatte vi förbi både säkerhets och passkontroll utan vidare snedsteg. Väl inne i planet grep tämligen omgående speldjävulen tag om Pistavktarns lilla oskuldsfulla hjärta. Efter att ha fått lite hjälp med reglerna skötte han sig väl sådär lagom värdelöst. Lite skrämmande att han knappt hann vakna innan han var pået igen… Nu med 100 låstaspoäng som insats istället för 25. Det är en mörk tid. Vi får väl sätta honom på rehab om han börjar jävlas. Jag somnade strax efter Sankt Petersburg och vaknade strax innan Ulan Bator. Pistvaktarn hade enligt egen utsago lite knivigare att somna. Inte undra på när speldjävulens sylvassa båtshakar rev honom i bröstet.
Planet är befolkat av lite olika slag. Några tyskar, några snubbar från Belgien och en full dansk (skräll). Delar av sveas journalistkår omringar oss också. Bland annat en klaustrofobisk toalettlåsvägrande medlem av mediahuset ST. Jag undrar om han slipper åka hiss i denna skyskrapetäta del av världen.
Nu landar vi snart och jag kan konstatera att mitt nya datorbatteri håller längre än jag kunnat hoppas på. Denna lilla svarta sak är något materialistiskt resans lilla solstråle hittills.

2 kommentarer:

Henning sa...

Fantastiskt kul. Vilken resa. Vilken bot. Och vilken Engström! :)
Du får fan ställa upp som dörrvakt, det är din tur nu - vinden har vänt!

Niklas sa...

Tjena (láy-hó)! Hur mås det (láy gáy hó à maa)? Fan va spännande! Jag ska kika in här i hopp om att du har hittat lite tid över. Du såg inte Crull, Claes och Niklas på arlanda? Dom skulle till Paris i tisdags kl 16 nånting.. Aja du får hälsa dom små gula från mig.

Ok, men kom ihåg att ha kul i allt jobb! Du är ju på OS för fan!

ngáw séung heui tung-ji-bàa (jag skulle vilja gå till en gay bar)

gáy-dàw chín (hur mycket kostar det?)

yáu-mó dàan-yàn fàwng (har ni ett enkelrum?)