onsdag, augusti 06, 2008

Mellan smog och oxtrumpet


Det är kväll i Peking nu. Jag sitter i detta nu på en buss på väg ifrån Himmelska fridens torg. Har fotat upplysta skyltar, kineser i röda pannband, kineser på cyklar, kineser som sitter konstigt, liten kinesflicka med flagga, stor kinespojke i rullstol och alldeles nyss kineskonduktör som vägrade ta betalt. Åtminstone av mig. Konduktörerna på bussarna har röda armbindlar. Inte direkt demokrativibbar på dom. Snarare Berlin 1939. Igår var en hektisk dag. Det var mer fixande än fotande. Hann dock med ett jobb för Aftonbladet. Pistvaktarn fick följa med Karl-Bertil (ni vet han med julafton) och jag fick följa med på Jennifer på snopprestaurang. I Kina kan man minsann äta både det ena och det andra. Denna gång var det dolme på menyn. Till och med hjortfosters små stoltheter fanns att bespisa. Vi beställde dock in oxe. En ganska kraftig sak som tillskurits till små söta stjärnkantade cirklar. Sådana här gånger kan jag liksom inte med att kliva av tåget. Kan vara att jag inte är tillräckligt säker i min manlighet. Att jag måste falla för grupptryck om de så bara är av en snällt frågande reporter. Men jag åt. Jädrar i min Toyota jag åt. Kan hända bara en liten liten bit men som bekant så är det inte storleken som räknas. Artikeln finns här.

Det blev tidig morgon. Vaknade redan fem och började med att telefonterrorisera handbollsdamernas presskvinna. Hon lät sömnig när jag ringde och frågade om jag fick åka med deras buss till någon sorts mur. Fattar inte varför man åker och kollar på en tråkig mur när man nu är i Kina och har massa häftigt att se. Det gick bra i alla fall. Lite bra bilder och rodelbana som avslutning.

Mina kontaktlinser reagerar på smogen. Eller jag antar att det är smogen. Linserna blir likadana som när hö har skottats i flertalet timmar. Kliande, skavande och rinnande. Luften här är pretty fucking far from fjälluft.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Du var på TV4. Oklippt och sa "bra". Men ändå./A