torsdag, augusti 07, 2008

Var hälsad hövding

Nu är han här. Hövdingen. Jag gick med min packning på ryggen och med blicken i marken. Journalistskraporna tonade upp sig mot en himmel som jag aldrig sett blå. Då ropar någon på det nordiska språk som är mitt modersmål. På en vit golfbil med en fet kines som chaufför sitter han. Hövdingen. Han sitter och slänger med sina armar. Med en förtullad ryggsäck och en väska och lagomt långt skägg. Lite som en finklädd fotohippie på syra. Vi invigde rummet med en öl OS till ära.

Det är varmt här. Om någon missat det. Det behövs inte många minuter utomhus innan ryggen leker vägg och skjortan tapet. Men det är lika för alla så ingen blir förgrymmad om man genom en lätt touch råkar beblöta någon i de oftast välpackade bussarna. Svettpriset eller snarare svettluktspriset vinner som vanligt PGmannen. Tror att han som taktik har infört både dusch och klädbytesbojkott. Smart.

Jag har plåtat preskonferenser idag. Kan konstatera att Therese Alshammar är trevligare än många tror, roddaren Lassi är stor som ett hus samt att det inte alltid är som kineser säger. Hade jag gjort som jag tänkt och inte som en kines i gul keps sa. Hade jag sluppit en del. Jag hade sluppit att vänta på taxi i fyrtio minuter. Jag hade sen sluppit att åka fel i taxi i tjugo minuter. Jag hade sen sluppit att bli avsläppt vid fel ingång. Jag hade sluppit promenera de tio minuterna till rätt ingång (självklart med ovan nämda tapet/väggresultat). Jag hade sluppit fått veta att rätt ingång även den var fel ingång. Jag hade sluppit ta min andra taxiresa för dagen. Jag hade sluppit missa presskonferensen med badmintontjejen. Men jag är inte bitter. Det är underbart att få vara här. Kina är när man ser på saken från ett visst håll ett fantastiskt land. Om man byter vinkel så ser man att Kina har en del att jobba med. Eller sanningen att säga ungefär lika många problem som kinesiska muren har stenar.

Nu ska vi ut och leka svettleken. Trots att det är natt.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har Alshammar använt ögonvit-droppar?

Niklas sa...

du fick nääästan med hela alshammars tangentbordsleende...