måndag, augusti 11, 2008

Medalj medalj


Igår var en trevlig dag. Som jag påade igår var det cykel på schemat. Det började med att jag och en kanadick som heter John lyckades trycka oss in i bussar som skulle köra oss först till Himmelska fridens torg. Där ville jag åderlåta mig för att renas från synden jag begått genom att skita i att ta med remotegrejor. Fick stå mitt kast och bara använda en kamer. Sen körde minibussen av märket Toyota längs tävlingsrutten upp till målgången nånstans långt uppe i ett berg. Längs hela vägen. HELA VÄGEN stod det packat med kineser. Det vinkades med flaggor det vinkades med vimplar. Ja, det vinkades till och med med en liten förskräckt bebis vars föräldrar flitigt vevade det lilla knytets händer medurs. Där satt vi. Sex fotografer i små vita bussar. Ensamma på en paradgata med folk vinkandes och skrikandes vid vägrenen. Det är nog det närmaste jag kommer rockstjärnelivet. Om nu inte kusinkören smäller på och blir världsberömda.
Väl uppe i bergen fick jag syn på en svensk flagga på en vägg. Döm av min förvåning när det står Härnösand med feta svarta
bokstäver över det gula korset. Här åker jag till en håla långt uppe i nåt berg som ingen kan namnet på och så är det folk från Härnta på samma ställe. Det skulle få sin förklaring senare... Två timmar senare närmare bestämt. Då var jag, trots dubbla regnställ, blöt som nybadad ko och ett helt folk uppe i ett land i Skandinavien hade lärt sig ett nytt namn. Emma tävlandes för Härnösands CK. Jag hade lyckats tjata mig till en bra position vid målrakan men eftersom Sveriges nya kex, likt majoriteten av väljarkåren förra valet, behagade hålla till höger så blev det mest paraplyn och volontärer i min sökare... Men det var roligt ändå. Medalj är medalj och oväntad medalj är roligare än väntad. Mina fördomar besannades igår. Första dopningsfallet för detta OS tillkännagavs idag. En cyklist. Förvånad någon? Även SilverEmma fick kissa i kopp igår eftersom hon var topp fem och klarade sig igenom testet galant.

Idag har det betats av tre sporter hittills. Landhockey, bågskytte och rodd. Snart bär det av till handboll också.
Nu ska det ätas middag.Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Christian sa...

Oj det var en grann bild, den sista, på båten med tillhörande roddare.

/c

Anonym sa...

Härligt att du keeping up the bloggande. Det är roligt! /din värsta fiende

Anonym sa...

Snacka om en helt egen stil på bloggen. Åtminstone texterna.

//stilisten

NickelKickel sa...

Vad roligt att ni kommenterar så snällt. Jag känner mig som en banan som ömt blir skalad. Tack.
Och så konstigt att min värsta fiende är här också...
Jag anar men vet inget.
Christian du är bra på allt. Om saker och ting faller på plats så ska du kanske inte åka roddbåt men nåt annat kul kan jag nog lösa. Eller det gör jag hur som.