torsdag, augusti 21, 2008

Men jag har bara...... Regn hos mig

Det sista jag struntade i att ta med från hotellrummet var det lilla paraplyet som medföljde den lilla OS-väskan som alla vi ackrediterade fick när vi checkade in. Lila paraplyn är inte min favoritaccesoar. Det var dumt. Ute regnade det så att asfalten fick små och stora vätskeansamlingar. Jag var ganska blöt och bussens enda lediga plats fönade ut kallluft så att jag satt och huttrade. När jag tillslut skulle kliva av bussen vid mediacentret sov jag ändå. Var en snabbis på friidrott som blev uppskjuten och bortskjuten. Det blev stressigt och med min lilla rrullväska som svans småsprang jag vägen tillbaka. Placerade foten lägligt i en av de sjupa vattenpölarna vilket resulterade i att en kinesisk pensionär fick väldigt blöta byxor. Jag låstades inte se och för det har jag nu lite dåligt samvete. Det blev stressigt igen när bussen till pingisen skulle hinnas med. Jag får tacka FlinkaFlinck och en av mina värsta konkurenter för att de höll bussen.
Jörgen Persson är en skön snubbe som dock fastnat kvar i högstadiesysselsättningen pingis. Men ingen skugga över honom för de. Han tvåla dit en snubbe från Hong Kong så det stod härliga till. Själv följde jag slutet av matchenn från läktaren. När Jörgen hade sju bollar kvar till vinst så påbörjar jag min färd tillbaka till pingisbordens nivå. Säga vad man vill om kineser men att bygga logiska korridorer är väl inte deras starka sida. Under cirka åtta minuters orienteringsförvirring hinner jag med att hitta många rum. Bland annat ett där fyra personer sover sked. Jag hinner även med att slå enbensstativet i en glasdörr samt halka i en hall så att fyra volontärtjejer försynt men ganska ljudligt skrattar i handen. När jag tillslut hittar rätt dörr har jag arbetat fram en och annan blank droppe. Inga skedsovande kineser syns till. Inte heller Jörgen. Matchen är slut för länge sen och jag försöker att se ut som om jag bara kom springande för att jag vill få iväg bilder snabbt.

Nu är klockan reda sju. Jag och Kn-Joel lottade precis om vem som skulle få plåta Wissman respektive finalen i damfotbollen. Kn-Joel vann Wissman. Men det förstår alla att Kn-Joel hade riggat "lottningen" lika väl som Italienska brottningsförbundet.

Kolla in den här finnen man ser faktiskt mitt objektiv långt uppe i ett hörn. Jag sitter nog och sover för jag syns inte. Hur som helst en cool bild. Eller snarare ett coolt sätt att ta en bild på.

Jag tycker svart är snyggare än guld.

Jag fick en lättare chock idag när jag läste besöksantal på bloggen igår... Vad har hänt? Av kommentarna att döma trodde jag bara att det var de vanliga närmast sörjande. Men så många sörjande har inte jag...

Nu. Pingis igen.

6 kommentarer:

mymlan sa...

Det som hänt är att jag skrev ett inlägg tillägnat dig. :)

Christian sa...

Nu blir jag genast nyfiken på hur många som är många.

Tjing, eller ching som ni kanske säger där?

/c

Johan E sa...

sitter hemma och kollar pingis å vem får man se om inte grabben från grannbyn Gårdtjärn! :) hoppas på att få se några actionbilder av Persson här sen då!

Christian sa...

Roligt att vi är många som hittat din sida. Fann den först förra veckan och det är roligt att följa dina äventyr i Kinaland. Snart sitter vi på Valhalla IP igen med en kaffe och kokosboll som redigeringsmat:)

/Christian

Slemmet och blåbäret sa...

När kommer du hem? Var vill du ha bilen då?

Anonym sa...

Selånger Marknad 2008 kommer inte komma igen. Du har valt fel som åkt på OS. Allt jag kan säga./A