fredag, april 07, 2006

I samma rum


Jag och artonårsraggarn fick ett bra knäck. En man vill bli kvinna. Mannen vill prata med oss. "Hej, hur äre? Bra gräj de dä" Sa Riddar Arn och skickade in oss i Anderssons rum.
Vi pratade med snubben. Han var 50. Han var en man dock iklädd kjol. Men påstod sig vara i fel köns kropp. Hade lämnat in papper om att få, så att säga "choppa" av baguetten och implodera den till en framstjärt.
Well well. Sa vi. Vill du berätta kan vi skriva. Nåt var dock inte riktigt hundra. Hästar i hagen... Bestick i lådan... Alla skruvar åtdragna... Lite puckad helt enkelt. Eller lite efter. Vi sa att vi behövde rådgöra med våra chefer. Okej sa han. Han fick våra namn och vi bestämde träff nästa vecka.
Artonårsraggarn följer henom till dörren. Den allvarliga skämtaren har under denna tid uppmärksammat mannen i kvinnokläder. Han kände igen henom. Från åttiotalet. Kvinnoklädsmannen har back in the days råkat använt en yxa på först sin mor och sen på sin far. Båda föräldrarna fick efteråt vandra vidare till sällare jaktmarker...
Jag och artonårsraggarn har alltså suttit i ett tio kvadratmeter stort rum mittemot en dubbelmördare. Konstig känsla så här efteråt. Men ändå kul.

Bilden visar inte henom utan en kvinna på skivmarkaden. UNdrar om hon gillar The Confusions?

Ta det kallt, det är allt.

Inga kommentarer: