söndag, november 19, 2006

Produktion och Finland

Jag producerar. Jag skapar inte jag producerar. Sporten är lite mer skapande. Men allmänjobben är det produktion. Inget annat. Mitt eget fel. Endast mitt eget fel. Jag vill inte anstränga mig. Jag är lat. Men nu ska jag anstränga mig. På skitjobben. På
sportjobben går jag fortfarande på rookiekänsla. Det är härligt.

Dagens bilder finns på en finsk sida. Helsingin Sanomat har fått ut bilder ur Finlands krigsarkiv. Skrämmande blider. Bilder vinner på att åldras.
Tänk dig stressen under ett krig. När som helst kan ditt liv sluta. Du kommer märka det och det kommer att göra ont. Någon död utan smärta finns inte i krig sägs det. Hur man nu kan veta det. Ingen har väl överlevt och kunnat berätta... Men tänk dig då att du är omringad. Du har ingen mat. Din enda livhake för att kunna överleva. Eller ha större chans att överleva är att skära i dina döda kamrater. Skära upp deras kroppar och grilla bitarna du får ut. Äta dom. Bli mätt. Föreställ dig lukten när du steker din döda vän. Smakern när du äter honom. Minnet över honom när du torkar dig om munnen.
Det fick de sovjetiska styrkorna bevisligen uppleva. Man har hittat en del bilder på avgnagda människorevben och uppstyckade kroppar.

www.hs.fi

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fast om man inte kan finska är det jättesvårt att hitta till dom där bilderna på sidan du länkar till...
/sofinken

NickelKickel sa...

Eller så kollade man på den dagens huvudnyhet... =)

NickelKickel sa...

Eller går in på den engelska versionen...

Anonym sa...

Nu har jag hittat bilderna. Men utan engelsk text. Nog för att bilderna talar bra för sig själva...
/s