tisdag, juli 31, 2007

Karl XIIDebrecen, Ungern, Europa. Näst största staden i Ungern. 200 000 invånare. Lite sliten på ytan men inget skräp på gatorna eller i dikena. Det gör mycket. Att det är rent. 4000 spänn är medelinkomsten. Dom som plockar skräp på gatorna tjänar kanske en fjärdedel av de. I Sverige är medelinkomsten 23000 har jag läst nån stans. '

Jag har sällskap. Av en mycket trevlig man. Orkar inte hitta på nåt fyndigt namn. Vi kallar honom H. Han har gamla strumpor den kära H. Uppdragan likt tennisspelare har strumporna uppdragna för att visa sin sponsors logga. Skillnaden är att H inte har nån sponsor. Han har heller inte tennissockor utan beiga gubbsockar. Jag skiter i det. H är en go människa. Vi pratade om resmål i Nya Zeeland. Han hade varit och hade järnkoll på de flesta ställena. Coolt.

Det hyrdes bil på flygplatsen i Budapest. För övrigt är Budapest från början tre städer i två olika länder. Buda och Pest och Óbuda. Åtskilda av floden Donau. Men nån gång runt 1873 bestämdes att från och med nu så skulle det sammanslås. Buda, Pest och Óbuda slogs ihop. Resultatet av denna skedliggning blev Budapest. Óbuda ansågs ha för många mobbare i sin stad och togs med på nåder med villkoret att Buda och Pest fick dela på namnet och att Óbuda skulle sitta snällt och inte gnälla.
Vi hyrde i alla fall bil. En liten japansk bil som stod parkerad på ett aningen underligt sätt. Centrallåset funkade inte heller. Men efter många minuter och helt missat dragläge så rullade vi. Ungern är platt.

Ikväll är matchen. Elfsborg ska sparka boll. Vi hoppas på ädel viktoria.

Igår promenerade jag solo på väg hem. Hotellet ligger bakom en park vid ett stort museum. Det satt ett äldre par (52-61) och språkade. Jag hör hur de samtalar. När jag i min sköra ungdomliga gestalt passerar dem pekar mannen i sällskapet på mig mitt i sin mennig. "Bla bla bla bla normale sexualitete" Han betonar normale sexualitete och pekar do rytmiskt med sitt ådriga finger på mig. Normale sexualitete... så det är det jag går runt och utstrålar. Bra, då vet jag.

Karl den XII ska tydligen ha ett minnesmärke i staden. På sin ritt på väg hemåt stannade han tydligen här. Dock inge länge. Han hade ju sadelväskorna fulla av dolmar gjorda av kål som han skulle hem och muta dalkarlarna med. Vi ska försöka hitta minnesmärket senare idag.

Nu ska sidor i Snabba cash avverkas. Förbannat bra. Stiegklass.

Tänka sig att Annika Dopping har ett eget kontrollrum bredvid Debercens omklädningsrum.

Har även börjat använda eldräven som webbläsare. Bra för nu kan jag göra bokstäverna tjocka eller fulla.

1 kommentar:

Anonym sa...

U GO NISS! /A