tisdag, november 13, 2007

Lägg ner kanadagäss

Min adoptiv son sover. Igen. Att vara under vatten tär tydligen. Både på kropp och själ. Själv så är jag hushållets egna lilla stab och tross pluton. Matlåda. Dammsuga. Diskborsta. Uppplocka. Många p i uppplocka. Han får väl hållas.

Har varit runt på lite småjobb idag. En slentrianheilande rättshaverist, som enligt vissa teser nog är sverigedeomkrat, besöktes invid en stor äng som minsann inte alls passar för en rättspsykiatrisk anläggning.
"Det ligger ju mellan två bostadsområden, och hur ska de intagna få lugn och ro? Med två tungt trafikerade vägar alldeles bredvid" undrade den kära mannen.
Slemmet fick in pulitzerwibes och ställde motfråga.
"Vad ska man göra istället då?"
"Bygga bostäder till exemepl" sa (den eventuella) sverigedemokraten, vi kallar honom Carl-Ove, efter min klassföreståndare i högstadiet.
Slemmet kontrade.
"Men tror du inte att de boende i så fall skulle störas av de hårt trafikerande vägarna här omkring? De som du just nämde".
Här tror man ju att Slemmet bankat ner den käre Carl-Ove och dennes argument. Man ser framför sig hur C-O totalkapitulerar och säger ungefär "Fine, mitt fel, dåligt argument. Bygg ett psykhus the size of Bäckebol om ni så behagar. Jag ger upp. Jag hade argument jag trodde höll men de var alla en stor röd ballong. En ballong som du nu med ett nålstick i form av en fråga så obönhörligen stack hål på. Den pös ihop till ett rätt litet skrynkligt lite hög av gummi. Förlåt. Jag ger mig. Igen. Så nu skiter jag i detta och går hem och dricker ett glas tranbärsdricka och om jag blivit på bättre humör vid 22:25 ikväll, efter ekonominyheterna på TV4, så ska jag betäcka min fru, hon har ägglossning nu, och förhoppningsvis så får vi ett barn som inte blir mobbat. Hej då."

Men så blev det inte och så sa han inte. Istället kontrar han likt Zbynek Irgl på en hockeyrink.
"Jo men dom som flyttar hit då är ju friska"

Det är klart. Lider man inte av psykisk ohälsa så tycker man ju att det är rent av mysigt att 200 lastbilar om dan passerar ens jordgubbsland.

2 kommentarer:

Emma sa...

Pulitzer? Ibland är du gullig.

Anonym sa...

Haha, önskar att jag fått sitta som en liten fluga uppe vid sidan om och lyssnat på den här intervjun!