onsdag, mars 19, 2008

Män i mink och Japaner med munskydd


Pälsdebatten har inte nått konståkningsvärlden. I alla fall inte den delen som har sitt säte i Australien. Istället för att dra sig tillbaka så har pälsbärandet down under istället komma att innefatta både kvinnor och män. Stort. Vad det gäller att spränga könsgränser har ju konståkningen varit i framkant länge. Män i fjädrar, paljetter och tajta trikåer har varit en vanlig syn i ishallar sedan mycket länge. Men nu är det alltså även okej att som man springa runt i mink.Vad gäller munskydd så har jag ingen uppfattning om hur vanligt bärande av detta är i konståkningsvärlden kontra den vanlig världen. Men i Japan är det inte det minst konstigt att bära detta plagg även när man inte jobbar som kirurg. Bara för att man för tillfället befinner sig på en läktare i Sverige så ändrar man inte sådana vanor. Men men. Vill man gå runt och se ut som en tandläkare så må det vara varsågod.

Nu är det strax paråkning. Det skall vetas att jag blir mäkta imponerad när människorna med pinne kastar människorna med springa högt upp i luften när det bara finns hård is att landa på och utan hjälm och allt.

Fotogänget sitter här på rad som de flockdjur vi är. Vi hämtar kaffe åt varandra och har allmänt långtrevligt.

2 kommentarer:

Emma sa...

Här kommer lite japankunskap: Japaner bär munskydd av en, eller kanske två anledningar. Ett. För att de inte vill bli smittade av någon illvillig basilusk, men ännu oftare, 2, för att de är artiga små rackare som inte vill smitta andra.
En ganska fin tanke, faktiskt.

NickelKickel sa...

aaaa... Eller så har dom det i färfulande syfte för att få alla fula att känna sig snygga. Av ren artighet så tar snygga japaner på sig munskydd för att de fula fränderna ska kunna känna typ, "jag må ha potatisnäsa och raketöron men jag har i alla fall inte ett fult munskydd."