söndag, april 15, 2012

Hektisk start

Jag har inte skrivit på ett tag. Jag få sms som gratulerar men samtidigt som det påminns om den pågående bloggtorkan. Så jag bättrar mig. Sammanfattar fotbollens uppstart i kronologisk ordning. Det började med supercupsfinal, fortsatte med upptaktsträff för allasvenskan där jag lite improviserat byggde en studio. Sen har det varit förhandsjobb och premiär både i allsvenskan och i superettan. Nu är bollen bokstavligen i rullning och jag gillar det.
Jag började på Bildbyrån i mitten av oktober 2006. Efter att ha jobbat i två veckor skrev jag så här.

Det kändes som om jag fick en enorm rund sten. En klotrund sten lika hög som mig själv. Upprag att få grepp om skiten och få den att rulla framåt, Den är fan inte lätt att få grepp om. Det är mycket att tänka på. Till råga på allt så märkte jag när jag kom på plats att den stod i aningens motlut. Men jag fick tag. Omfamnade hela stenen och tröck (norrländsk slang för tryckte) på med benen. Mjölksyran pumpade i framsidan av låren. Men den rörde sig. Den rullade och just nu har den precis kommit över krönet. Nu gäller det bara att bromsa så den inte rullar över en.


Det har gått ungefär fem och ett halvt år sedan jag formulerade mig den gången. Nu står jag där igen. En stor sten i lite motlut. Men jag är inte själv denna gång. Gott så.

Inga kommentarer: