söndag, juni 13, 2010

Då vänder vi blad

Ännu en dag lagd till handlingarna. Ännu ett kryss i VM-kalendern. Ännu ett steg på livets stig.
Strömavbrottet igår höll i sig ända tills idag mitt på dan. Klockan sex imorse väcktes jag av husets vaktmästare som ville att jag backade ur mr Nissan ur garaget. Tydligen kanske elfelet fanns där. Men icke. Trots utbackad bil så fortsatte väggkontakterna att vara verkningslösa. Men jag passade på att i den arla morgonstunden klättra upp på husets tak och kolla på Johannesburgs skyline.Tog sen bilen till Pretoria tillsammans med Anders och Ayanda. Lämnar av resesällskapet vid huvudentren och går sen in på presscentret. Står i en obefintlig kö fram till fotobiljetterna. Pratar med volontärer. Ena tjejen har varit i Sverige. Har en kompis som hon besökt som varit utbytesstudent. Vart då i Sverige frågar jag naturligt. Hon böjer sig framåt. Tänker länge. Börjar ljuda ett s-ljud.
"Schjwundsvall i think it was. Ylva is her name"
Världen är stor men ändå ganska liten.

Serbien skulle möta Ghana. Matchen blev väl lite så där. Fick ingen bild på den straffskapande handsen men ändå lite sköna actionbilder. Jag känner mig lite seg i huvudet. Tung liksom. Men det vänder nog i morgon. Ska göra tidig morgon och hämta biljett till Holland-Danmark redan vid nio.
2 kommentarer:

Ankan sa...

Shit va jag saknar den skylinen! Åh lyllos dig din lyckans ost

NickelKickel sa...

Jo du! Den skylinen går inte av för hackor. Snackar med Tony på Face. Han säger att du sover länge. Fortsätt med det. Sommarlov är fint!