tisdag, juni 15, 2010

Vardagen, del presscenter

Här spenderas det många timmar. Långa rader av bord och stolar som påsitts av journalister och fotografer från alla världens hörn. TV-skärmar visar matcher på andra arenor och volontärer i gröna jackor delar ut vatten lite på måfå. Till vänster i bild ser ni mr Bank sitta och gotta sig framför Slovakien-Nya Zeeland.


Eftersom stöldrisken tyvärr visat sig vara påtaglig även inne på mediaområdena så är dessa skåp en livräddare. In med kameraväska, dator eller jacka. Den snygga och trendriktiga gråfärgen ger såklart ett litet plus i kanten.


Importera en skolmatsal från någon pittoresk gruvstad i forna Sovjet. Pimpa den med lite flaggor och några FIFA-vepor. Anställ en vit, korpulent, skallig man som gärna gormar och puttar sina färgade undersåtar. Servera lite halvhjärtad skräpmat och ta redigt betalt. Hokkuspokkus. Där har ni pressens kafeteria här på Ellis Park.


Mr Banks mellanmål idag bestod av lite gurka, lite tomat, lite fetaost, några pommes frites och lite överkokt pasta. Finsmakren från Kinna utbrast kort efter första tuggan.
"Detta är en matsal för folket!"


Presscentrets mest mystiska lapp. Den delas ut någon timme innan matchstart. Venue Ready och så ett klockslag. Ingen förstår vad för slags budskap detta ger. Inte ens de som delar ut vet vad det betyder. När jag frågade svarade den grönbejackade tjejen att det stod i bestämmelserna att denna lapp skulle ut. Vid varje dator läggs ett vitt A4a. Det där med att rädda regnskogen har liksom inte riktigt slagit här än.


Matchstart är först 20:30 ikväll. Jag har varit här sedan 12:30. Det är en dryg väntan som förmodligen och allra troligast kommer att rendera i att en bitter fotograf får följa matchen via tv-skärmar. Vill ni se hur jag slår ihjäl tiden i väntan på match. Klicka här.

1 kommentar:

Håkan Dahlström sa...

Mediacenter är en otrygg plats. Jag har också sett en full kameraväska försvinna för gott. Bologna, Italien 1990.