måndag, maj 21, 2007

Leksakspengarnas landDanmark var kul. Pengarna ser ut som om dom är till för att göra halsband av. Hål mitt i och i konsiga valörer som tvåkronersmyntet. Hur kan man ha ett mynt för två kronor? En krona är alltså värd två. Idioti.

Sverige vann i alla fall guld. Jag och Henkan kom lite för sent på att vi kanske skulle göra den klassiska aftonbladet vinkeln med att smörja in damerna i guldfärg. Med lite för sent menar jag klockan 21:17. Ringde runt lite och fick omsider reda på att färgen so behövdes fanns hos antingen en frisör eller en leksaksaffär. Fredrikshamn är inte så stort. Att klockan 21:27 försöka få fatt på en frisörsalong/leksaksaffärsägare var svårt. Men vi lyckades i alla fall få tag på en frisör. Men givetvis hade denna frisör inge guldfärg utan hänvisade oss till turistbyrån. Han menade på fullaste allvar att sådan färg fanns där. Turistbyrån stängde hur som helst klockan fyra så vi kunde inte undersöka detta närmre. Vi la ner och lommade istället mot Scandic där damerna påbörjat sin guldmiddag. Redan i entren till hotellet hör vi den taktfasta ramsan " Mera sprit, klapp klapp klapp klapp klapp, Mera sprit, klapp klapp klapp klapp klapp, Mera sprit, klapp klapp klapp klapp klapp. Henkan och jag konstaterade snabbt att gulddamerna inte direkt bara druckit trocadero...
Vi stegar i alla fall in i festlokalen och möts direkt av ett gäng människor, Ingen var berusad. Alla var dyngraka. När de vid första bordet ser mig och Henkan drar de genast igång en ny ramsa. "PRESSEN ÄR HÄR NU, klapp klapp klapp klapp klapp, PRESSEN ÄR HÄR NU klapp klapp klapp klapp klapp" när ramsan för ett ögonblick tonar ner försöker vi förklara vårt ärende men blir raskt överröstade av ytterligar en lika fyndig ramsa "PRESSEN BJUD PÅ SPRIT, klapp klapp klapp klapp klapp, PRESSEN BJUD PÅ SPRIT, klapp klapp klapp klapp klapp" tätt följd av "ANNARS BLIR DE INGE, klapp klapp klapp klapp klapp, ANNARS BLIR DE INGE, klapp klapp klapp klapp klapp" både Henkan och jag gör några fruktlösa försök att komma till tals men avbryts ett flertal gånger av ny fyndiga och politisktkorrekta ramsor. Reportageteamets båda ansikten har vid det här laget börjat skifta åt det mer rodnande hållet... Men efter KORTET IN I BAREN ramsan så lugnar tjejerna tillfälligt och lyder villigt order om gruppfoto. jag kliver upp på en stol och regisserar lite. Kameran åker upp och precis när jag slår av första rutan utbrister nån i tjejpöbeln "Ut med klyftan och in med klittan". Alla skrattar och bilderna blir ok. Något omtumlade rullar vi hem och jobbar klart rekordsnabbt.

Guldfesten sammanfattades på en Argentinsk/Italiensk retaurang (konstig kombination + att de hade även ett älghorn på väggen, om deta var i den argentinska eller italienska delen är oklart) i korta meningar.
Henkan vann med 26-2, främst på grund av sitt ess i form av en meriterad finnska.
De svenska gulddamerna var svårkontaktade. Kanske på grund av intag av allehanda drycker.
Ett erövringsförsök av SIngapore såg länge lyckat ut men avbröts av hedersmedvetna lagkamrater.

Söndagen lades i övrigt på att sightseea lite av Danmark. Det är nu också bevisat att Smögen ligger i Skagen och att det betyder att de båda platserna är, precis som jag alltid påstått, i princip samma sak.

Det finns öken i Danmark och i denna ökens sand visade jag mognad.

Tänk er själv att gå runt med en hund i snor... Äckligt.

I Skagen eller om det var Smögen möts två hav och vågorna bryts mot varndra. Lite häftigt men mest kom vi nog ihåg den flock pensionärer som vi såg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

oh i like
när du skriver så här vill man att du ska blogga hundra gånger om dagen.

Anonym sa...

hund i snor! hur kul som helst! puss

Churrenuchen sa...

det jag rent spontant undrar är ju vad dom gör med bitarna som blir över efter det att man gjort hål i pengen, antagligen blir det nya pengar men känns inte det som om det blir onödigt jobb för danskarna... de kan väl låta pengen vara från början så slipper de jobba mer...