söndag, januari 25, 2009

The coke choke

I ett rum som går i färgen gult ligger jag och luktar rök. Kläderna på golvet och korkskruvarna på mitt huvud är inpyrda av tobak. Jag böjer mig åt norr och sänder en tacksägelse till det svenska rökförbudet.

I närmare två timmar promenerade jag imorse gatorna i förorten. Zagreb känns lite schizofren. Ena huset nyaste nytt med vackert staket och panoramafönster. Nästa betongruckel med spruckna takpannor och järnskrot som trädgård.
Sotade gårdagens synder med promenaden. Jag och Gummen var på äventyr. Genom många frågor och få svar kom vi till sist till ett ställe där man fick neongröna band i dörren. Gummen tyckte att stället framkallade klaustrofobiska känslor. Jag tyckte mest att det, i likhet med alla andra offentliga ytor i Kroatien, påskyndade avlivningen av flimmerhår.
När man dricker öl som vi gjorde igår måste man efter ett tag på toa. När jag står och tvättar mina händer kommer det ut en snubbe från ena muggen. Han hejar lite och vi börjar småprata om landet vi är i. Jag noterar att han har någon slags vit vad jag tror är lotion på näsan. Stackarn hade väl gått och blivit narig och torr. När han sekunden senare vidrör sin näsa faller ett litet snöfall mot det kissbestänkta golvet. Då gör min hjärna matten. Mannen mittemot har precis dammsugit upp det vita näsgodiset. Strax därpå börjar han göra konstiga gymnastisk.

Nu ska ni få två alternativa slut.

Slut ett. Jag frågar om han har nåt gram över och det visar sig att han har just ett Nylanderkuvert över som jag likt en Kirby Sentria 07 suger i mig. Vi går efter detta ut och klår utan anledning upp Gummen och går sedan på strippklubb där jag somnar med ansiktet i en kebab. När jag vaknar drar vi på efterfest hos en gymnast och det hela slutar med att jag ligger med gymnastens hyresvärd.

Slut två. Jag torkar mina händer och går ut till Gummen och beställer en GT, inte tidningen drinken. Vi börjar prata med en kroatiska med Vlankalånga ben. Vi drar sen vidare till ytterligare två ställen där vi träffar en tjej som livnär sig på att dansa "utmanande dans" samt "show my titties for money". Vi beställer sen en öl och får smaka på kyld glöggsmakande dryck. När de Kroatiens svar på Tomas Ledin har rivits av tar vi en taxi och åker hem och sover.Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 kommentarer:

H.S. sa...

haha sjukt bra. jag hoppas pa alternativ 2. for din vardighets skull.

Daniel Nilsson sa...

Jag gissar på alternativ ETT.
Men att det slutade vid kebaben??

//D.

Gunilla Jakobsson sa...

Oj oj - vad ska man kontra med när du rör dig i såna dramatiska svängar. Med din viktorianska uppfostran måste du väl ha tagit altenativ 3 - omvändelseförsöket! Världen ska förändras och förbättras - eller

Anonym sa...

Ojojoj, det är hårt det där jobbet, själv har jag halvsovit i en lagbuss från Stockholm till Borås inatt. Största dosen droger var en kaffe i Norrbeta och snus mellan varven. Jag tror på alt. 1, helt klart och gud vad sugen jag blev på kebab nu:) I morgon skall jag få se om äkta Vlankabenen;) Såg att du var askrediterad men hur blir det med det?

Christian