fredag, maj 27, 2011

Födelsedag på vift

För på dagen ett år sedan var jag i alperna och fotade fotboll. Då som nu har Blenda och Beda namnsdag. Då som nu förberedde jag mig för ett stort fotbollsevent. Då var det VM i Sydafrika som stod för dörren. Detta år är det finalen i Champions League på Wembley som står på schemat. Det var en del meck med att få ackreditering men efter vissa trådryckningar så löste sig problemet. Jag är en person evigt tacksam. För en CL-final på självaste Wembley måste nog vara bland det häftigaste man kan vara med om tror jag. Helt okej lag som spelar också... Så det känns okej. En födelsedag som består av flyg, tunnelbana och fotbollsträningar är ändå inte så dumt.

Som förhandsjobb har Bildbyrån fått lite bilder från vår en av våra internationella partners. Denna fotograf har fått ett ganska gyllene tillfälle. På något sätt har tre rätt så hyffsade spelare tagit på sig sina matchdräkter och gett fotografen ganska många minuter. Kanske bortåt timmen. Läs ingredienserna. Tänk vad du skulle gjort.

Så? Färdig med brainstormen? Så här löste mannen på plats det hela.Tog han då inte några varianter? Jo självklart!
"Messi, Xavi, Iniesta! Kom å lägg er här på golvet. Rör lite vid varandras armar. Sensuellt nu grabbar! Sensuellt"Jag brukar inte döma ut andra fotografers jobb. Det är onödigt och man kan aldrig veta vilka bakomvarande faktorer som gör att bilder blir mer eller mindre dåliga. Folk kan komma sent, vara stressade, pressfolk och värdar kan jävlas och kameran kan mäta fel. Men detta är liksom bara alldeles för dåligt. Jag hatar att skämmas å andras vägnar. Men tyvärr. Jag har inget val.

5 kommentarer:

Daniel Nilsson sa...

Det där var något av det roligaste jag har sett. hahaha!

Joel Marklund sa...

Fantastiskt! Genialt! Ett mästerverk!

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Joel Marklund sa...

Och nu ser jag att bilden med de tre tillsammans som ligger och myser på golvet pryder DN:s sportetta *skrattet fastnade i halsen*...

Jonas sa...

Hoppas att du fick en härlig födelsedag, som du säger så finns det sämre ställen att fira sin födelsedag på. Förresten... jag har bytt blogadress om du känner för att uppdatera när du får tid; http://www.dandanellfoto.se/blog