fredag, november 19, 2010

Gällivare reunion

För två år sedan var jag på samma ställe som nu.
Den gången tog jag fajten tillsammans med Jonas och Jerker. Det var trevligt. Denna gång är herr Bardell återigen min följeslagare. Han bet mig precis i armen. Oklart varför.

Flög flygplan upp igår. Planet inhyste rikliga mängder skidåkare. Skidåkare på elitnivå har ganska mycket bagage. Skidor, stavar, kläder och smycken allt ska med och allt ska med. Resultatet blev att inget kaffe serverades mellan Stockholm och Kramfors. Köket där flygvärdinnorna kokar kaffe var nämligen till taket fyllt av skidor. Efter mellanlandning i Kramfors så utlovades eventuellt kaffe på sträckan Kramfors-Gällivare. Av detta blev dock intet. I Kramfors klev nämligen fler skidåkare på. Stora trunkar och mer skidor skulle ombord. Resultatet blev att vi inte bara blev utan kaffe utan möjligheten att gå på toalett togs även den bort. Fyra rejäla trunkar satte toaskylten på upptagen. Det var många som småsprang in i terminalen framme i ett kallt Gällivare.

Minusgraderna var drygt femton igår vid nkomst. Idag hade de vid träningen klockan nio klättrat upp till sju och nu ikväll endast två ackompanjerat av ett lätt snöfall.

Kvälle så här långt har bjudit på presskonferens med en skrattande och utsvävande ledning. Klockan åtta ska det dineras och sen vill Bardell prompt ut på "safari" som han kallar det.

Inga kommentarer: