tisdag, juli 31, 2012

"Don't move!"

Sverige hade fått pisk av Danmark i damernas handboll. Jag hade en invigning och en fullspäckad dag i bagaget. Ögonlocken kändes tunga. Men bilder måste hem så jag satt kvar vid i arenan. Hade säkert suttit en halvtimme själv när jag beslutar att jag nog är färdig. Ska precis släppa ner handen som jag stött hakan mot när en myndig stämma utbrister inte speciellt högt men bestämt. "Don´t move" Jag ser direkt vem det är. Han har sprungit runt på matchen och fotat med ett redigt åbäke till kamera. Han är kommer från Amerikatt och har vunnit fler priser än vad pappa har kor. Sportbilder är ett av hans huvudspår och otaliga är de gånger jag surfat runt på hans hemsida för att inspirerars. Han heter David Burnett och nu är han precis på väg att fotografera. I fotografiet ingår jag. Om David Burnett säger Don´t move då movar man sig inte. Så jag sitter så säkert någon minut. David byter kamera några gånger och avslutar med att plåta med mobilen. "You know, they demand me to do some instagrams as well." Vi snackar lite kameror och internet och det visar sig, föga förvånande, att den där David är en skön snubbe.
Nils Jakobsson. Foto: David Burnett
David Burnett. Foto: Nils Jakobsson Så kan det gå när man trött och hungrig arkiverar enpersbilder lite längre än vanligt.

2 kommentarer:

Mattias Johansson sa...

Om Burnett sa Dont move till mig så hade jag säkert blivit stirrig och trasslat in mig i nätet, hängt där som en mjölksyrastinn rödspätta och stammat fram något i stil med -you dddd dd did not mean like this, did you?

Men du ser ju cool ut Nils!

NickelKickel sa...

JO jag höll mig rätt cool faktiskt. Men det var nog sömbristen som såg till så det blev så.