tisdag, oktober 31, 2006

63000 få eller många?

Jag har adressändrat. Igen. Exakt ett år sen jag gjorde det sist. Nu var de dags igen. Eller jag gjorde det för mer än en vecka sen. En bra grej är att man i tjänsten kan välja att få hem info från olika organisationer och stiftelser. Jag kryssade i lite hipp som happ sånt jag tyckte såg bra ut. Idag fick jag ett svar eller vad man ska kalla det. Från Amnesty. Amnesty är ju en sån grej som ingen kan vara emot. Alla är för Amnesty. Ingen. Eller säkert nån men säg att 96% av Sveriges befolkning tycker att Amnesty i grunden står för nåt bra. Hur många är då medlemmar i Sverig? Gissa!

63000. Det är ju fan ingenting. Är det då dyrt att gå med? Näe knappsats. Inte ens det. 20 spänn i månan. Det kan nästan alla undvara. Tre mjölkpaket. Två liter bensin. En halv öl på krogen. Sex päron. 5% av en parkeringsböter. Nästan ingenting.
Amnesty skulle behöva en kampanj. Fast det där med reklam kanske inte är deras grej.

Jag gick med. Fast jag betalar 100 spänn per månad. Frivilligt. Fast det betyder ju också att jag är fem gånger bättre än alla som betalar 20. För så funkar välgörenhet. Det är summan som räknas. Den som betalar mest är bäst.

Hej

www.amnesty.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför kan du inte betala 500 kronor? Det är inte heller så mycket pengar. /A

Anonym sa...

hahahahahahaha

garvar åt den andra kommentaren bara...

Grejen är ju den, Nisse, att om man skulle betala bara tjugo kronor i månaden till alla behjärtansvärda projekt och organisationer skulle man inte ha mycket kvar i slutet. Det gäller att välja sina strider. Och välja bort. Ruskigt egentligen...

/sofinken - bloggar igen