tisdag, oktober 17, 2006

Nya platser nya intryck...


Jag börjar komma in i skånskan nu. Inte så att jag pratar själv, nej nej, jag håller stenhårt på bondskan från norr, men jag förstår bättre. Jag vävver inte längre in sexton VA? i varje konversation... Efter en dag. Vilken acklimatisering! Annars är det rätt lugnt. Har gått igenom lite allmänt hur man jobbar och så.

Igår träffade jag en kändis pappa. Ingen dålig kändis heller. Det var Zlatans pappa Sefik som kom på besök. Han var rolig och berdus. Efter vår fika igår insåg jag att han inte gillade i nämd ordning. Moderaterna. Aftonbladet. Expressen. Mögligt bröd och griga personer, fast det förstod jag redan när han hade nämnt moderaterna.

Sefik ska släppa en skiva... Jag säger inget mer. Men heter man Ibrahimovic i efternamn så är det klart man ska släppa skiva. Inget för tracks kanske men om man gillar Balkansingasong så är den nog en självskriven raritet i skivhyllan...

Sport sport sport. Det kommer bli mycket av den varan. Vi har även snackat lite löst om min första resa. Den innehåller förmodligen mannen nämd ovan. Altså han som inte sjunger. Eller det kanske han gör fast inte på skiva.

Sitter och filar på nya bloggnamn till mina nya arbetkamrater. Det får ju inte var nåt vulgärt. Filar på det.

NyAlmgren (nytt bloggnamn) pratar med mig nu. På den bredaste skånska. Jag tar tillbaka det jag skrev tidigare. Jag förstrår inte allt. Jag nickar. Han pratar om lumpen och jag fäller in "Jaha" "Oj då!" "mmmm Jo, Så klart." och "njammjo aha. så" (altså almmänt mummel) när jag tror det passar.


Er påg i Skähhhne!
NickelKickel

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt å höra att du är på plats å att det funkar bra. Keep it up! /André

Anonym sa...

Vad är det här med SKÅNE???

/sofinken

Anonym sa...

ok, fick just förklaringen...
fortsätt blogga, så här ofta.
/sofinken