måndag, januari 22, 2007

Tråkigt tråkigt tråkigt

De senaste 38 timmarna har jag spenderat inomhus. Jag har varit inne. Länge. Suttit och klinkat på mitt nyinköpta piano. Men nu på förmiddagen bröts isoleringen och jag och pianots tvåsamhet likaså. Jag gick ut. Köpte mjölk och fil och gick hem. Var väl sammanlag ute i tre minuter. Sen satte jag mig att plinka på pianot igen. Men nu kan jag ta alla ackorden i ”Your song”. Eller nu ljög jag. Men jag är bra i början. Och eftersom jag aldrig lärt mig läsa noter så kan jag inte resten förrän nån av bergetkusinerna svarar i telefon och kan förklara vilka ackor krumelurerna ska föreställa. Hur fan kunde jag välja trummor som instrument? Stört! Knappsats att man plockar fram trummorna och börjar latja lite när man har främmande. "Lyssna in den här hi-hatten då! Fy fan vilken klang!" Näe. Det funkar inte så.
Jag har tråkigt, alla två jag brukar umgås med jobbar.
Jag har dock lite aktivitet på schemat. Jag ska spänna på mig mina och FinaElinas viktbälten och gå ut å gå. Sen vet jag inte. Kanske handla. Men det är ju också tråkigt. Har lust att skriva en dikt. Men jag får bara mindervärdeskomplex mot en viss talangfull tolvåring.

Jo minsann. Här sitter jag och har tråkigt. Detta medans 76 mäniskor har dött i ytterligare ett bombattentat i Irak. Det ultra nationalistiska Radikala pertiet blev största parti i Sebien. En man har gripits med en miljon barnporrbilder. Och Pärson-Paniken, som expressen har valt att kalla det, breder ut sig efter ännu en uråkning och bara 11 dagar till VM. BMI indexet på ungar stiger fortare än Habo Finans aktie sjunker och i ännu en rapport bekräftas det att Himalayas packis och glaciärer smälter.
Som Curre Bladh skulle sagt, Det är en mörk tid.

Det är i alla fall fint väder i GBG.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skriv! Gör det. Bara för att en viss tolvåring (son tycker du skriver gulligt och fint) är svinbra betyder inte det att vi andra dödliga är sämre...

/Sofinken