tisdag, januari 19, 2010

En dag som gick sådärPressrummet som för bara någon timme sedan sprudlade av folk är nu nästan tomt. Den snälla damen som verkar ha ansvaret går och torkar borden med en trasa. Hon tackade mig hjärtligt när jag slängde mina samlade kaffekoppar och flaskor.

Det var en tung förmiddag där jag gick runt och ältade för mig själv och lite för andra. Känner mig besviken. Kände att mina bidrag till 2009 års Årets Bild nog var det skarpaste jag lämnat. Både jag och folk som jag konsulterat har kvittrat uppmuntrande. Lite har jag försökt att inte bygga upp någon förväntan. Men det är ju lätt. Sveriges träning som jag skulle jobba på minuter efter jag läst nomineringslistan kommer jag inte ihåg så mycket av. Satt mest på en fånig liten österrikisk stol och försökte jämföra min situation med den som vissa har i Haiti. Det hjälpte lite. Att ligga utan läkarvård med porösa skelettdelar i trettiogradig värme är, kom jag fram till, nog bra mycket värre. Men allt efter dagen ömsom sprungit ömsom krupit sin väg så har jag lite vart och lite efter lagt ÅB 09 i ryggsäcken. Men den jäveln var aningen svårnedpackad och har en tendens att packa upp sig själv. Ja ja. Jag är hur som haver, skona skaver, glad åt mina vänner Daniel och Joel. Nomineringarna var de värda och jag får helt enkelt glädjas med dem en dag som denna. Trots allt är en tävling bara en tävling och när jag nu skrev så skrek hela min kropp nej. Men jag vet att det är precis så det är även om jag inte känner det. Om ni förstår... Imorgon kanske, eller om en vecka så kanske vetande och känsla stämmer överens.

Handbollen då? Jo. Som ni säkert vet så lade Sverige Slovenien prydligt över knäet i första halvlek. 30 minuter och redigt med smisk senare var det paus. Sen vände Slovenien och vann med ett endaste litet mål. Surt igen. Det är liksom alltid roligare att jobba när det går bra än dåligt (suprise).

Nu ska den sista strimman av journalister, majoriteten svenskar, strax lämna Olympiska Hallen för att försöka komma till respektive hotell. En öl kanske? Fast då lär jag väl ta fram en spade och börja gräva igen.

Men jag har trots allt fått en liten utmärkelse idag. Av Flinck.Nu har tant Pressrum torkat alla bord. Fast inte under min dator. Bäst att låta henne göra det.
Godnatt

4 kommentarer:

Unknown sa...

=)
Grattis till utmärkelsen "Sveriges roligaste fotograf" Nisse.

Daniel Nilsson sa...

Och när han inte är nominerad så kämpar han redan nu med att ta årets handbollsbilder! Ja, där har du en redan nu!

Lars Dafgård sa...

Men tänk dig då hur glada vi ickenominerade skall bli av en vargdebatt på ÅB! Ha ha. Vi skiter i prisutdelningen och tar en öl som vi sköljer ner med en vargtass.
Skitjobbigt att inte bli nominerad. Men vi gör en deal. Vi sopar mattan nästa år. Kanske bokstavligt, eller så vinner vi massor med priser. Ok?

Du gör ett kanonjobb, det vet du. Det är det viktigaste. Kul verkar du ha dessutom. Så då är allt bra.

/Lars.

Joel Marklund sa...

Jag tror att du kommer att vara grym på OS! Då ska du se att du kammar hem priser nästa år. Det är jag övertygad om.