fredag, januari 15, 2010

Från Haitis folks ryggar skär mobiloperatören TRE sin vinst

Går in på Läkare utan gränser för att på ett alldeles för litet sätt försöka om inte lindra skadan så i alla fall döva mitt eget samvete lite. Hittar till min glädje en tjänst via sms. Man kan enkelt och snabbt donera pengar. Otroligt smart och förmodligen gör just snabbheten och enkelheten att mer pengar kommer till de nödställda. Bra så långt.

Sen ser jag en lite *
En asterix som förkunnar villkoren. Så här står det.

Asterisk som markerar förklaringAv 50 kronor går ca 41 kronor till Läkare Utan Gränser genom operatörerna Tele2, Telenor och Telia, ca 33 kronor genom Tre.

Telia, Tele2 och Telenor snor åt sig omkring nio kronor. Nästan en femtedel av donationen. Hur skamligt är inte det? Två, tre kronor hade jag kunnat acceptera. De kan säkert förklara bort sig med någon svindyr tekniklåda som måste installeras. Men nio spänn?
Men de tre företagen ser ändå ganska snälla och hederliga ut i jämförelse med satans hantlangare TRE. 17 kronor roffar de åt sig.

Visst ska kanske företag få tjäna pengar på sådana här tjänster men inte så här stor del av själva donationen.

TRE har en kundombudsman. Här kan ni skriva till henne vad ni tycker om TREs taktik.

TRE har även en press och medieansvarig. Han heter Erik. Maila han vet jag!Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


1 kommentar:

Pax sa...

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/tre/pressrelease/view/mobiloperatoeren-3-tar-inte-betalt-foer-sms-gaavor-till-haiti-362234

3 är faktiskt bättre än de andra operatörerna, så en liten edit kanske inte skulle vara helt fel ;)