fredag, september 02, 2011

Remote, Usain, Korea och NEF

Jag skrapar sand från mina knän. Det har varit en lång dag igen. Jag har valt att inte sticka till hotellet under dagspausen. Jag kan lika gärna surfa bloggar och kolla facebook på presscentret som på hotellet... Som jag nämde fick jag låna lite extra saker från Nikon idag. Hur gick det då? Nja. Inte alls. Jag körde på S. Tidsautomatik. Exponeringskompenserade 1,3 steg. Ändå blev det svart. Varför? Jo. Nikon har inte många svagheter men en är denna. Har man strålkastare eller lampor någonstans i bilden så övertolkar kameran denna information om man kör på program. Det är här okej om du nu inte förstår. Vi är inne på tekniska detaljer som egentligen inte ger världen ett skit mer än rätt exponerade bilder... Hur som helst. På Daegu Stadium fanns sådana lampor. När jag satte ut kameran så var det blå himmel. När tävlingen startade var himlen svart. Jag hade kunnat chansa på en manuell inställning men jag trodde i min enfald att det skulle gå vägen på detta sätt. Här är resultatet...

Filen rakt från NEF-format.


Lyft +4,0 i Camera Raw.


Nja. Det blir ju varken bra före eller efter bearbetning. Så här ska ett program faktiskt inte fungera. Detta är något forskarna i Japan bör fila på. Fast. Jag hade även kunnat kolla upp ljusförhållandena en dag tidigare och ställt manuellt. Men ni vet sådana där genvägar...

Men. Lyckades även exponera något så när rätt också.Off we go. Nu ska jag låta John Blund få slänga sådant där sovknark i mina ögon. Imorgon är det gång. Gåendetävling. Någon vis visst att det var som att tävla i vem som kan viska högst. Jag skippar det. Eftermiddagen bjuder på höjdfinal för damerna. Emma Green Tregaro finns med i startlistan. Ska skriva en anekdot om henne imorgon.

Och jo. En sista sak. Jag har pratat med Usain Bolt idag. Helt sant. Men vår konversation gör sig inte rättvisa i text. Avsett några minuter och påminn mig nästa gång vi ses så skall jag återge den dialog som utspelades i Daegus Stadiums underjord.

4 kommentarer:

Johan sa...

Grymma bilder och trevlig läsning här på bloggen! :-)

Alexander sa...

Hej! Brukar inte kommentera, men hur menar du att bilden borde bli? Tycker att det ser ändå hyfsat för att vara lyft fyra steg.

NickelKickel sa...

Jo men grejen är att jag inte vill lyfta den fyra steg. Den ska lyftas max 1. Men även som fyra så skulle jag inte skicka hem något sådant. Då är det bättre att skita i att man lagt ner massa jobb och bara vill skicka för att få ut något av det man lagt ner. Skicka bara om det duger. Helst bara om det är bra.

Det jag är lite kritisk till är inte resultatet utan originalet som är plåtat på program S med kompensation +1,3. Då borde en råfil inte bli så väldigt mörk. Även om det finns strålkastare med i bilden.

Ankan sa...

Ser fram emot anektdoten om Emma GT och framtida berättelser om konversationen med Bolt. Tjo /Ankan