måndag, december 05, 2011

Matchernas match


Klocka slog halv tolv. Solen stekte och luften på terassen var tung av värme och förväntningar. På grund av säkerhetsläget i landet och risken för planstormning hade två säkerhetsvakter hyrts in.

På ena sidan en stab i trikåöverdel som styr Sveriges VM-lag. På andra sidan de som i text, bild och ljud rapporterar hem om samma svenska stolthet. Laget som för det mesta brukar stå på plan och i de mixade zonerna stod nu på andra sidan blocket, kamerorna och bandspelarna. Till exempel sattes inte mindre än tre kameror från Bildbyrån i landslagstjejers händer. Så alla bilder i detta inlägg kan jag inte åtta mig äran för.
Något av en kris utspelar sig i medialaget. Sveriges Radio saknas. Teorier om licenspengarna är slut cirkulerar. Matchen börjar. Ledarstaben går ut hårt. 1-0 är ett faktum innan journalistlaget ens vaknat. Sveriges Radio anländer och 1-1 kommer strax därpå. Nu ska jag inte mala på med referat. Matchen var en bisak denna dag. Fokus hamnade på helt andra saker än spelet.
Planen intogs, säkerhetsvakterna till trots, av en hutlös streakare mitt under andra halvlek. Vad som hänt om inte vakter funnits på plats vågar jag inte ens spekulera i.

DN-Grimman överfölls kraftigt och fick akutvård av delar av motståndarlaget.
"Fy fan så fult. Jag kommer anmäla. Jag såg honom ganska tydligt även om han kom snett bakifrån. Orangeväst och svart t-shirt." Väste Grimlund när han blev talför i en smärtdal.

Video-Tobbe heter numera Tobinho. Som de säger i Uddevalla. En Skytte-K gör inte snygga mål. En Skytte-K gör många mål.

Som det brukar se ut. Jubel och depp. Klassisk matchbildslösning.Vill ni höra Matilda Bosons intervjua spelarna efter matchen. Klicka in er här. Och nej. Jag har inte bytt namn till Johansson.


Gemensam lagbild. Övre raden Material-Carina, sjukgymnast-Jennie, läkar-Jonas (manofthematch-apelsinen i handen), Förbundskapten-Per, Överledare-Stefan, assisterande-Anders och Tobinho.
Nedre raden. Nils Bildbyrån Jakobsson (Johansson?) DN-Grimlund, PeTTer, Thorsten Flinck, SR-Mats och SR-Paul.

3 kommentarer:

Anonym sa...

är det dopingtestet du stolt visar upp?

J sa...

Nu märks det att det är mästerskap igen. Bloggen lever.
Nästan Peking-nivå. ;)

NickelKickel sa...

Nästan Pekingnivå på dopingtestet med. Men det var blott en mugg med återhämtningsdryck. Skulle nog ha tagit minst ett glas till...

Tack J för peppen. Nu kör vi