söndag, februari 14, 2010God morgon. Skulle skriva något igårkväll när vi kom hem ifrån rodeln. Men. Jag var i tur och ordninng. Blöt som en hund, trött som en gris och hungrig som en varg. Varenda klädesplagg fick hängas upp på alla tänkbara torkställningar i lägenheten. Kamerorna fick torka och värma sig framför vår brasa.


Skidskyttet gick väl inte direkt som det var tänkt. Jag, som egentligen skulle ha bevakat störtlopp som blev inställt, tog på mig rollen som arbetsmyra. Det betyder ungefär att man strå vid målgången och tar bild 1a. Den enkla varianten när åkaren i detta fallet går i mål. Ett litet hopp spirar inom mig. När jag lite senare ser att Anna-Carin Olofsson bommar ett och Helena Jonsson skjuter fullt börjar hoppet slå rot. Tyvärr rycks hoppet upp med rötterna lite senare. Ingen av svenskorna har gått bra nog i spåret. Någon lite okänd åkare har slagit till. Snacket i mediasvängen tenderar att vidröra ämnet doping. Hon ska väl pissa först så får vi se sen.

Idag skall Daniel till Vancouver för att understödja den av ensamhet apatiska Joel. Han kan behöva lite social träning där han bor i det som han själv beskriver som en katakomb av plast och betong.

Som snabbt nämnt ovan gick jag och Daniel på rodel igårkväll. En fartfylld och lite annorlunda sport.Nu ska här ätas frukost. Sen är det för min del dags för skidskytte. Herrarna ska sprinta och skjuta. Vi får se om det går bättre för dem än damerna igår. Vi hoppas. Som fotolegendaren på SVD skulle sagt. "Jag vill inte fota nån jävla tävling. Jag vill göra saker med rubriken Guldfnatt inatt."
Vi hoppas på det.

5 kommentarer:

Churrenuchen sa...

Jag måste faktiskt som lekman berömma Rodelbilden där han bara susar förbi. Frän och my cup of kaffe.

Gunilla Jakobsson sa...

Kul att höra och se - du är lite bortskämd du - jag grät och förundrades över både ispelare och diktläsande, men jag kunde ju dammsuga under intåget och springa emellan. Just när elden tänts tittade jag ut och såg elaka tjuren stå och blänga på pannrumsdörren. Stressa lagom - heja på dem. Ta på en tigerrandig mössa så man ser dej!

Kapten sa...

Jäkla kul att läsa hur du far fram. Gläds åt att du lägger tid på oss läsare med! Hälsa Flinken, EmilK och dom andra om du ser dom!

Unknown sa...

Snygga bilder!!
Fråga, skyddar ni kamerorna på nåt sätt när ni är ute och fotar eller litar ni på att vädertärningen tar hand om regn och rusk?

NickelKickel sa...

Hej Anders. JO vi försöker skydda kamerorna så gått det bara går. Nikon och Canon delar ut regnskydd som funkar rätt så bra. Men man blir lite mer osmidig med sådana saker hängande och fladdrande. Jag själv har även använt plastpåsar och tejp och skyddat de mest känsliga delarna.