onsdag, februari 24, 2010

Omvänd prispall

Okej. Vi skiter i medaljerna. 104 män stod på startlistan under dagens storslalom. Åtta körde ur. Här är prispallen i andra änden av resultatslistan.

Vi börjar med tredjepristagaren. Tvärtombronset går till Pakistan. Muahmmad Abbas. En cool kille. Fartfylld som han är klöv han mållinjen 42 sekunder och 75 hundradelar efter vinnaren från Schweiz. Kanske inte så lätt att åka fort när man faktiskt har pjäxor som är grövre än ens lår, tändsticksben och en hjälm som i jämförelse med ens kropp är i storlek av en mindre gymnastiksal. Inte ens en spindelmannadräkt hjälper då. Tyvärr.


Tvärtomsilvret går egntligen till San Marinos bidrag till alpinsporten Marino Cardelli. Men. Det är en av tre åkare jag inte har bild på. Så jag petar istället in en gammal, med betoning på gammal, idol. Hubertus Von Hohenloh fårn Mexiko. Han slutade egentligen fjärde sist. Hubertus är femtio år. Han har nog tryckt i sig någon burritos för mycket i sina dar. Även om han hade tyngden på dalskidan så räckte det inte riktigt. Lite över 33 sekunder efter segraren.


Tvärtomguldet går till planetens folkrikaste nation Indien! Jamyang Namgial må på bilden se ut som en utförsåkare. Nästan allt är rätt. Han har coola briller, mustasch och håller stavarna på ett tufft sätt till och med lite snö lyckas han spruta upp på den mörka bakgrunden. Men, och detta är inget litet men, han åkte 57 sekunder och nio hundradelar långsammare än vinnaren.Så. Grattis till Indien, Pakistan och Mexiko. Ni gör OS till ett arrangemang som inget annat! Blåbären är underbara. Utan dem inget OS.

2 kommentarer:

Gunilla Jakobsson sa...

Oh va kul du skriver och hittar på, jag fnissar men jag är nog partisk. Jag undrar just hur många minuter du skulle komma efter för att inte tala om skräckslagna jag. Hälsa och gratta och se till att de får veta om att du skrivit om dem.

Stefan Jonsson sa...

Helt underbart Nisse jag skrattar så tårarna rinner